Volgende lezing is op

8 november 2017

 

 

Lidewijde Paris

 

Hoe lees ik? (2016)

Corrosia - Theater,

Expo & Film

Markt 43,

1354 AP Almere Haven

 

Kaartverkoop

 

 

Enige tijd geleden hebben we leden van leesclubs en allen die de berichten van “eindig laagland” ontvangen gevraagd of ze belangstelling hebben voor een avond over “lezen” geleid door een professionele “lezer”. We hebben daarbij op het oog: Lidewijde Paris, die het boek Hoe lees ik?  schreef, dat over literaire trucs en technieken handelt.

Tot onze aangename verrassing reageerden een flink aantal mensen positief op dit voorstel. Dus hebben we Lidewijde Paris uitgenodigd een avond met ons door te brengen.

Paris is 25 jaar actief in het boekenvak. Ze was boekverkoper, docent, uitgever, interviewer en nu heeft ze dus ook nog geschréven over het lezen van boeken.

Het is niet een avond speciaal en alleen voor leesclublezers, want we kunnen ons voorstellen dat iedere lezer zich wel eens afvraagt hoe een tekst aangepakt kan worden. Lidewijde Paris kan vast niet op alle vragen een antwoord geven. De bedoeling is dat ze de onderlinge discussies die hopelijk ontstaan, in goede banen leidt, zó dat ze ons, wie weet, tot nieuwe inzichten brengen.

Lezen is in de eerste plaats genieten van een verhaal, maar voor sommige lezers is het doorzien van de manier waarop de schrijver een en ander heeft aangepakt een uitdaging.

Hoe komt het toch dat mensen jarenlang met elkaar in hetzelfde clubje over boeken praten? De redenen waarom ze dat doen zullen mogelijk van heel verschillende aard zijn!

We hopen het te horen en u te verwelkomen op 8 november.

Schopenhauer zei het zo: “Lezen is denken met andermans hoofd.”

En Loesje: “Zit je net lekker in je boek, heeft je trein geen vertraging.”

 

Disclaimer  |  Statuten  |  © eindiglaagland  2017  |  website: Doreen Pinkus